Skanska tehostaa työmaa­­valvontaa Moveniumin avulla

Haaste: Löytää moderni ratkaisu työmaiden perehdytysten ja kulunvalvonnan hoitamiseen. Toiveena nykyaikainen käyttöliittymä ja mobiilikäyttömahdollisuus.

Ratkaisu: Movenium tarjoaa työkalut työmaaperehdytykseen, kulunvalvontaan sekä erilaisten velvollisuuksien hoitamiseen myös mobiilisti.

Hyödyt: Tietyt toimintatapamme ovat kehittyneet Moveniumin ja sen yhteydessä käyttöön otetun Valttikortin myötä ja lisää potentiaalisia kehityskohtia tunnistetaan koko ajan. Mobiilikäyttömahdollisuus helpottaa tietojen tarkastelua ja ylläpitoa liikkuvassa työssä. Mahdollisuus perehdytysten täysin sähköiseen hoitamiseen nähdään hyvänä ja toimivana.

Movenium otettiin käyttöön Skanska Suomen työmailla perehdytyksiin sekä työmaavalvontaan vuoden 2020 alussa. Moveniumilla hoidetaan työntekijöiden työmaaperehdytys, kulkuluvitus sekä kulunvalvonta. Lisäksi Moveniumissa ylläpidetään työmaatoimintaan liittyvät pätevyydet ja tehdään sekä työtekijätietojen että urakkalaskutustietojen ilmoitukset verottajalle. Skanskalta Sanna Pimiä on ollut mukana Moveniumin käyttöönottoprojektissa projektipäällikkönä ja pääkäyttäjänä.

– Ennen Moveniumia meillä oli käytössä itse suunnittelemamme ratkaisu vastaavien asioiden hallinnointiin. Kun sitä suunniteltiin ja otettiin käyttöön, markkinoilta ei löytynyt valmista ratkaisua tarpeisiimme.

– Nyt 5 vuotta myöhemmin tilanne on toinen ja kaupallisia ratkaisuja on tarjolla. Emme enää koe järkeväksi ylläpitää ja kehittää omaa järjestelmää, joten päädyimme vertailemaan saatavilla olevia kaupallisia ratkaisuja, kertoo Pimiä.

 

Toiveena nykyaikainen järjestelmä ja mobiilikäyttö­mahdollisuus

Pimiän mukaan tarve järjestelmän vaihtoon heräsi monen asian summana. Pakollisen järjestelmän ylläpitoon ja kehitykseen ei haluttu enää sitoa omia resursseja. Lisäksi toiveissa oli nykyaikaisempi käyttöliittymä ja mobiilikäyttömahdollisuus sekä muut edistyneet toiminnot, jotka uudessa järjestelmässä olisi saatavilla, vaikka emme niitä heti ottaisikaan käyttöön.

Tällainen toiminnallisuus on esimerkiksi ns. esikirjaus, joka tarkoittaa, että urakoitsijat voisivat ennen perehdytystä syöttää työntekijöidensä pohjatiedot Moveniumiin.

Tätä toimintoa Skanska ei vielä ole ottanut käyttöön, mutta se on suunnitelmissa, sillä tavoitteena on edelleen tehostaa työmaaperehdytyksen sujumista. Tärkein asia Skanskalle oli kuitenkin, että uudella järjestelmällä voidaan hoitaa tehokkaasti verottajan edellyttämät työntekijä- ja urakkailmoitukset.

Ennen hankintapäätöstä Skanska vertaili muutamaa alalla yleisesti käytössä olevaa vaihtoehtoa.

– Saimme sovittua Moveniumista kolmen kuukauden mittaisen pilottijakson ja päätimme toteuttaa sen. Pilotin lopputuloksena kesällä 2019 teimme hankintapäätöksen Moveniumista, kertoo Pimiä.

 

Uusi järjestelmä on alku toimintamallin muutokselle

Moveniumin käyttöönotto käynnisti isomman toimintamallin muutoksen Skanskalla.

– Tämän projektin aikana siirryimme toimintamalliin, jossa kaikilla työmailla, joissa Skanska toimii pääurakoitsijana, on käytettävä perehdytykseen ja kulunvalvontaan Moveniumia. Yhdellä työmaalla tämä tarkoittaa Movenium-sovelluksen lisäksi käytännössä leimauslaitteita, toisella pyöröportteja ja kolmannella mobiilileimausten tekemistä. Yhtenäisellä toimintamallilla varmistetaan laista tulevien vaatimusten sekä viranomaisvelvoitteiden toteutuminen, kertoo Pimiä.

Uuden järjestelmän käyttöönotto ei ole mennyt mutkitta, sillä käyttöliittymä on uusi ja Moveniumin logiikka poikkeaa merkittävästi vanhasta. Käyttäjiltämme on tullut paljon sekä risuja että ruusuja.

– Aina kun järjestelmä vaihdetaan, käyttäjätyytyväisyys notkahtaa joksikin aikaa. Nyt tuntuu, että olemme menneet merkittävimmän muutosvaiheen yli ja olemme kehittyneet kevään ja kesän aikana järjestelmän käytössä. Lisäksi merkittävimpiä puutteita on korjattu ja käyttöliittymää ja käyttäjäystävällisyyttä on parannettu ja parannetaan edelleen. Meillä on ollut kulunvalvonnan toteutukseen liittyen myös itse järjestelmästä riippumattomia teknisiä haasteita, jotka valitettavasti käyttäjän silmissä ovat menneet Moveniumin piikkiin, ja ovat valitettavasti heikentäneet mielikuvaa järjestelmästä, kertoo Pimiä.

 

Järjestelmä on tuonut hyötyjä

Yksi merkittävä hyöty uuden järjestelmän myötä on ollut se, että Valttikorttien määrää on saatu lisättyä reippaasti.

– Moveniumin valmiit rajapinnat Vastuu Groupin palveluihin oli helppo ottaa käyttöön. Moveniumin käyttöönoton yhteydessä otimme Valttikortit käyttöön omalle työmaahenkilöstöllemme sekä lisäsimme Valttikorttivaatimuksen urakkasopimuksiimme, kertoo Pimiä.

– Vastuu Groupilta suoraan Moveniumiin siirtyvät tiedot ovat merkittävässä osassa työmaaperehdytyksiä eikä jokaista tietoa tarvitse enää erikseen tarkistaa ja kysyä.

Pimiän mukaan järjestelmän mobiilikäyttöominaisuus on saanut hyvän vastaanoton erityisesti asfaltti- ja infrapuolella. Myös mahdollisuus perehdytysten ja pätevyyksien hallintaan täysin sähköisesti on ollut pidetty.

Movenium on integroitavissa olemassa oleviin palkka- ja HR-järjestelmiimme, mikäli lähdemme kehittämään kokonaisuutta siihen suuntaan.

– Tällä hetkellä Skanskalla Movenium on integroitu ERP-järjestelmäämme urakkalaskutuksen osalta, kertoo Pimiä.

 

Käyttöönotto sujui ongelmitta ja sovellustuki toimii

Moveniumin käyttöönotto sujui Skanskalla suunnitelmien mukaan ja hyvässä yhteistyössä.

– Pysyimme budjetissa sekä aikataulussa ja tieto kulki hyvin. Saimme aina tarvittaessa tukea ja koulutusta järjestelmän käyttöön, kertoo Pimiä.

Myös sovellustuki on toiminut hyvin ja nopeasti.

– Moveniumin tuesta saamme reipasta palvelua, mikäli sovelluksen käytössä on ongelmia. Vastauksen saa nopeasti ja palvelu on ystävällistä, Pimiä summaa.

Kokeile miten Movenium sopii yrityksellesi!

Kahden viikon koekäyttö on täysin veloitukseton, eikä sido mihinkään. Kokeile huoletta!

Aloita ilmainen koekäyttö

Haluatko kuulla lisää Moveniumista? Ota yhteyttä!

Myynti

Pyydä tarjousta Moveniumista tai kysy järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen; otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

Soita asiantuntijalle »
myynti.movenium@visma.com

Koekäyttö

Kokeile Movenium Työmaajärjes­telmä 14 päivän ajan! Koekäyttö on täysin veloitukseton, eikä sido mihinkään. Aloita kokeilu »

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy ohjelmiston käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellutukeen:

Ma-pe klo: 7-15
+358 974 790 800 (mpm/pvm)
tuki.devenor@visma.com

Löydät sovellustuen poikkeusaukioloajat 
täältä »