Urakkapalkan­laskentaan helpotusta Moveniumilla

Haaste: Palkanlaskenta oli hidasta ja monimutkaista.

Ratkaisu: Moveniumin ja toiminanohjausjärjestelmän integraatiolla saatiin työajankirjaukset järjestelmään, jolloin palkanlaskenta helpottui.

Hyödyt: Työajat merkitään Moveniumiin, josta tieto siirtyy toiminananohjausjärjestelmään palkanlaskua ja -maksua varten. Palkkaprosessi helpottuu ja tehostuu ja tieto on helposti seurattavissa järjestelmässä.  

Romanoff Lattiat on vuonna 1979 perustettu, pintamateriaaleja pääasiassa kuluttajille myyvä ja asentava suomalainen perheyritys. Yritysasiakkaita palveleva Romanoff Asennus eriytettiin siitä omaksi yrityksekseen vuonna 2019.

 

Movenium toi tehokkuutta palkanlaskentaan

Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmä on ollut Romanoffilla käytössä vuosikausia. Loppuvuodesta 2021 yritys havahtui kuitenkin siihen, että työajankirjaus ja palkanlaskenta tarvitsivat selkeytystä. Prosessi oli sekä tehoton että turhan manuaalinen: työaikamerkintöjä toimitettiin palkanlaskijalle milloin mitenkin, jolloin hän joutui kirjaamaan niitä rivi riviltä ylös. 

– Hyvä, kun ei parketin pohjaan kirjattuna tullut merkintöjä palkanlaskijalle. Kyllä se palkkaviidakko oli syy meillä ottaa Movenium käyttöön, kiteyttää Romanoffin työpäällikkö Peter Jossandt.

Movenium otettiin Romanoffilla käyttöön alkuvuonna 2022, ja integraation avulla kirjaukset saadaan nyt vietyä helposti taustajärjestelmä Novaan.

 

Työajanseuranta­järjestelmä urakkaperusteisen palkanmaksun erityistarpeisiin

Romanoffilla Moveniumin kellokorttia käytetään lakisääteisen työajan kirjaamiseen mutta palkanmaksun perusteena on erilliset urakkamerkinnät. Järjestelmä on siis räätälöity Romanoffin tarpeiden mukaisesti urakkaperusteiseen palkkaukseen sopivaksi.

– Movenium taipuu monenlaisiin tarpeisiin ja eri työehtosopimuksiin, Jossandt kiittelee.

 

Helppokäyttöisyys ja nopea käyttöönotto ilahduttivat

Romanoffilla asentajat käyttävät Moveniumia puhelinsovelluksen tai tietokoneen selaimen kautta. Vaikka he ovatkin kehuneet järjestelmää helppokäyttöiseksi ja selkeäksi, välillä työajan päättävä leimaus meinaa unohtua. Tuotekehityksen toivelistalle nousevatkin päivittäiset muistutukset uloskirjauksista.

– Ajatus työajanseurantajärjestelmästä oli helppo myydä asentajille, sillä ohjelmistossa ei tarvitse montaa nappia painaa, sanoo Jossandt.

Myös Moveniumin käyttöönotto sujui sukkelasti: järjestelmästä ja sen integroinnista Novaan alettiin keskustella loppuvuodesta 2021, ja ohjelmisto oli käytössä jo helmikuussa 2022. Aluksi koulutettiin pääkäyttäjät, jonka jälkeen Aames, Visman jälleenmyyjäkumppani ja Romanoffin pitkäaikainen IT-palveluntarjoaja, piti koulutuksen asentajille.

– Aluksi jännitti, saammeko tukea mahdollisissa ongelmatilanteissa, mutta Aameksen Annina Vuorella oli hyvä tieto siitä, mitä kulloinkin tapahtuu, Jossandt sanoo.

Ennen Jossandt tarkasti palkkoja jopa yhdeksän tuntia kuukaudessa, mutta nyt työhön menee vain pari tuntia, kun kaikki on helposti nähtävissä järjestelmässä. Myös viikkopalavereihin on saatu parempaa käsitystä kentältä, kun järjestelmästä nähdään, missä miehet menevät.

– Moveniumin parhaita puolia ovat helppokäyttöisyys, räätälöitävyys ja järjestelmän tuoma ajansäästö palkanlaskennassa. Myös Aameksen palvelualttius ansaitsee erityismaininnan, Jossandt summaa.

Kokeile miten Movenium sopii yrityksellesi!

Kahden viikon koekäyttö on täysin veloitukseton, eikä sido mihinkään. Kokeile huoletta!

Aloita ilmainen koekäyttö

Haluatko kuulla lisää Moveniumista? Ota yhteyttä!

Myynti

Pyydä tarjousta Moveniumista tai kysy järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen; otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

Soita asiantuntijalle »
myynti.movenium@visma.com

Koekäyttö

Kokeile Movenium Työmaajärjes­telmä 14 päivän ajan! Koekäyttö on täysin veloitukseton, eikä sido mihinkään. Aloita kokeilu »

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy ohjelmiston käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellutukeen:

Ma-pe klo: 7-15
+358 974 790 800 (mpm/pvm)
tuki.devenor@visma.com

Löydät sovellustuen poikkeusaukioloajat 
täältä »